28.4.2015

Puettavassa teknologiassa on biljoonabusiness

Tässä on biljoonabusiness. Miksi suomalaiset eivät ota tähän kiinni? Ei kaikkien tarvitse tehdä pelejä. Okey olihan meillä Reima ja Clothing+, jotka lopettivat älyvaatetuotannon. Ulkomailla älyvaatteita suunnitellaan kovaa kyytiä. OMSignal mm tarjoaa biometrisiä älyvaatteita. Onhan muutakin puettavaa teknologiaa?  Nyt yleisölle on saatavilla eri valmistajien kategorioista mm. erilaisia älykelloja, erilaista urheiluteknologiaa, terveyden seurantaa, juoksukelloja, aktiivisuusrannekkeita, puettavat kameroita ja älylaseja (silmälasit). Muotoja ja sekoitus eri puettavia tuotteita tulee vauhdilla kauppoihin.

Morgan Stanley arvioi markkinoiden kasvavan
jopa 1,6 biljoonaan taalaan.


Äitienpäivä lähestyy ja isät miettivät lahjoja, jos ei ole aktiivisuusranneketta tai se ei kiinnostaa, mitäs sitten? Olisiko mitään vaikka mielen tasapaino, kuinka hengität. Tutkimukset osoittavat, että kuinka hidasta, syvä ja tasainen hengitys alentaa vernepainetta, stressiä ja nostaa endorfiinin tasoa. Tämä laite on Spire for iOS, jonka voit kiinnittää vaikka alusvaatteisiin (naiselle). Amazon
Uuden ajan hitti taitaa olla myös Ear-O-Smart eli älykorvakoru. Se mittaa useimpien rannekeiden tapaan sydämen lyönnit, laskee kalorit ja toimii aktiivisuuden seuraajana. Oivallus tässä on tietty se, että toiminta on jemmattu korvakoruiksi. 





Googlehan julkaisenee kohta toisen sukupolven älylasit. Niitä odotellessa meille on kesäksi tarjolla Recon Jet Smart Eyeware for Sports lasit. Ne ovat suunniteltu juoksijalle tai pyöräilijälle.

Ominaisuuksia:
  • automaatinen seuranta (GPS tracking)
  • HD kamera
  • Bluetooth, WiFI ja ANT+ (liitäntä esim sydämen monitorointiin)
  • Älypuhelin yhteensopivuus, numeronäyttö, tekstiviestit ja musiikkisoitin (edm hallinta).
Ihan perussettiä tänä päivänä on tietysti yhä pienemmäksi menevät laitteet kuten Pulse. Pulse mittaa unen pituutta, askeleita, juoksua, poltettuja kaloreita ja sydämen lyöntiä. Laitteesta löytyy myös historia. Laitteen valmistaja panostaa laitteissaan terveyteen ja heidän sloganinsakin on "Inspire Health". Heidän tuoterepertuaariinsa kuuluu niin älyvaaka kuin aktiivisuutta mittaava Pulse.

Muita älyvaatteita ja älyä sisältäviä ratkaisuja:








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti